Höstens Program

Onsdag 13 september kl 11.00 respektive kl 12.00

Visning av Scharinska villan

Anders Nordström, Historiska hus i Norr AB, visar den nyrenoverade Scharinska villan, Storgatan 63 – 65, kl. 11.00 respektive 12.00. Platserna är begränsade – du som medlem har förtur: anmäl dig före platser släpps till allmänheten genom att maila lfrostesjo@hotmail.com eller ring/sms:a 076-82 48 158. Glöm inte ange vilken tid som önskas.

 

Söndag 24 september kl. 09.00 – 17.25/19.10, Skellefteå

Stadsrundvandring i Skellefteå + besök på Skellefteå museum m m

Samling på Skellefteå busstation kl. 11.15, rekommenderad buss går från Umeå busstation kl. 09.00 och är framme i Skellefteå kl. 11.10. Byggnadsantikvarie Pernilla Lindström och hemslöjdskonsulent Anneli R Karlsson guidar oss runt bland intressanta byggnader i Skellefteå inklusive Bonnstan, Landsförsamlingens kyrka och Lejonströmsbron. Dessutom besöker vi Skellefteå museum. Vi kommer att gå rätt mycket (åtminstone 5 kilometer totalt) så vi rekommenderar grova skor. För den som åker buss är lämpliga bussavgångar för hemresan 15.30 och 17.15; då är man i Umeå 17.25 alternativt 19.10. För att kunna förboka lunch någonstans behövs föranmälan senast 21 september, maila till oberg.umea@gmail.com eller ring/sms:a 070 – 351 52 59. Arrangemang i samarbete med Svenska Byggnadsvårdsföreningen.

 

 

Tisdag 3 oktober kl. 18.30 – 20.30, Lokal: Aulan, Folkuniversitetet

Hur bygger vi våra städer, blir de bra för barn?

Suzanne de Laval, arkitekt och tekn. doktor, talar om hur man bör bygga stad för barn; om hur man bör ta hänsyn till barns behov av god miljö, natur och rörelsemöjligheter. Fikaförsäljning i pausen. Arrangemang i samarbete med Folkuniversitet.

 

Tisdag 7 november kl. 18:30 – 20.30 Lokal: Aulan, Folkuniversitetet

Riksintressen för kulturmiljövård i Västerbotten

Länsantikvarie Ulf Lindberg presenterar Länsstyrelsens arbete med riksintressena för kulturmiljövård i vårt län och vilka de områdena är. Fikaförsäljning i pausen. Arrangemang i samarbete med Folkuniversitet.

 

Onsdag 29 november kl. 18.30 – 20.30, Lokal: Bio Abelli, Västerbottens museum

Hur arbetar Västerbottens museum med kulturmiljöfrågor?

Information om museets arbete med arkeologi, byggnadsvård och kulturmiljöfrågor samt aktuellt kring friluftsmuseet. Jans Heinerud, avd chef kulturmiljövård med medarbetare deltar. Fika till försäljning i museets kafé. Arrangemang i samarbete med Västerbottens museum.