Vårens första arrangemang

Vi kommer snart lägga ut program för hela våren men kan redan nu avslöja första aktiviteten på temat hotat kulturarv.

Byggnadsantikvarie Maria Löfgren, som har arbetat med byggnadsvård och kulturarvsfrågor bland annat på Västerbottens museum och Skellefteå museum, berättar om den 100 år gamla lasarettsbyggnaden i Umeå som nu hotas av rivning.

Hon visar bilder från Västerbottens museums inventering från 2014 och berättar om vad det har betytt för Umeå som stad och hela regionen att det byggdes ett lasarett av denna dignitet. Såväl socialhistoriska aspekter som arkitekturen och många välbevarade byggnadsdetaljer tas upp och varför dessa gör det gamla lasarettet till ett värdefullt kulturarv.

Välkommen!

Lokal: Folkuniversitetets aula, Nygatan 43.
Dag: tisdag 30 januari
Tid: 18.30 – 20.30