Höstens program 2019

Välkommen med din intresseanmälan för höstens program!

Söndag 1 september 11.00 – omkring kl. 17, avresa från Operaplan kl. 11.00

Bussutfärd till kulturmiljöer i Vindeln

Vi gör en utfärd till Vindeln för att bl a besöka de två kyrkorna från 1769 och 1903, se på Gamla Tingshuset, besöka Hembygdsområdet och besöka kvarnen vid Renforsen. Antalet deltagare är begränsat; föranmälan krävs genom mail till hammarstromch@hotmail.com eller sms till 070 – 650 72 35.

 

Tisdag 17 september kl. 18.30 – 20.30, Lokal: Aulan, Folkuniversitetet

Kakelugnens historia och hemligheter

Kakelugnsmästaren Peder Nyström och kulturskribenten Kristina Gyllenberg berättar om kakelugnens spännande historia och utveckling och om hur man bäst vårdar sin kakelugn. Fikaförsäljning i pausen. Arrangemang i samarbete med Folkuniversitet.

 

Måndag 30 september kl. 18:30 – 20.30 Lokal: Aulan, Folkuniversitetet

Arkitektoniska pärlor i Helsingfors

Marjo Uotila, ordförande i INTBAU Finland, berättar om sevärd arkitektur i den finländska huvudstaden..  Fikaförsäljning i pausen. Arrangemang i samarbete med Folkuniversitet.

 

 

Tisdag 12 november kl. 18.30 – 20.30, Lokal: Aulan, Folkuniversitetet

Svenska gods och gårdar

Kulturskribenten Kristina Gyllenberg berättar om kulturhistoriskt intressanta svenska bruk, gods och gårdar från 1600- till 1800-talet. Fikaförsäljning i pausen. Arrangemang i samarbete med Folkuniversitet.

 

 

Tisdag 3 december kl. 18.30 – 20.30, Lokal: Aulan, Folkuniversitetet

Byggnadsvård för lägenheter

Bebyggelseantikvarien Vicki Wenander, aktuell med en bok i detta ämne, berättar om hur även flerfamiljshus och enskilda lägenheter kan byggnadsvårdas. Fikaförsäljning i pausen. Arrangemang i samarbete med Folkuniversitet.